Mindset – Förhållningssätt – Utmaning

Vill du bara lära dig en addition i livet då skall du lära dig den här

Läs mer om vad GRIT är!

Vilket förhållningssätt, inställning eller attityd har du till lärande?


Jag bestämmer!Growth mindset - (Dynamiskt tänkesätt)Fixed mindset - (Statiskt tänkesätt)
Mitt förhållningssätt, min attitydJag tror min intelligens och personlighet kan utvecklas. Min potential är okänd!Jag tror min intelligens och personlighet är medfödd och min potential är bestämd vid födseln.
Lust att läraJag tar risker och utmanar mig själv eftersom jag vill utvecklas och lära mig nya saker.Jag misslyckas aldrig eftersom jag bara gör sådant som jag redan kan.
AnsträngningAtt lära mig saker och utvecklas kräver att jag anstränger mig.Varför anstränga mig, det kommer inte att förändra något...
InställningÄr det här verkligen mitt bästa försök? Jag kan alltid utvecklas så jag provar igen!Det är för svårt, jag ger upp.
UtmaningarJag tar mig an utmaningar och lär mig av mina misstag. Jag är uthållig!Jag undviker utmaningar och ger upp utan att försöka.
Hantera motgångarJag misslyckades, jag skall göra ett bättre försök nästa gång!Jag är misslyckad, jag är dum.
Utvärdera situationenKommer jag att utvecklas av det här? Kommer jag att lösa en utmaning med hjälp av det här?Kommer jag att lyckas eller misslyckas? Kommer jag att verka smart eller dum?
InställningDet är svårt men jag kämpar på även om uppgiften är svår!Det är svårt, jag ger upp direkt.
FeedbackJag lär mig mer av den feedback jag får, hur jag kan förbättra mig och utvecklas?Jag struntar i feedback, är inte intresserad.
Andras framgångNär andra lyckas kan jag lära mig mer och inspireras av dem!Jag känner mig hotad av att andra lyckas, för då ser det ut som om jag är dålig.
ResultatJag är på god väg mot min potential och jag utvecklas hela tiden!Jag utvecklas inte mycket och når sällan eller aldrig min potential.
Hantera motgångarMisstag hjälper mig att lära!Jag har misslyckats så jag ger upp.
InställningJag vill lära mig, jag kan, jag skall och jag tänker försöka! (fb)Detta är tråkigt, jag vill inte, jag hatar det. (fb)
SjälvbildJag kan lära mig allt jag vill!Jag är antingen bra på något eller så är jag det inte.
Mina lärareJag tycker om när mina lärare berömmer mig för min insats!Jag tycker om när mina lärare säger att jag är smart.
Med inspiration från Carol S. Dweck, James Nottingham, Paunesku m. fl.

Att ta ansvar är ett första steg till ett framgångsrikt dynamiskt Mindset

Allt detta händer i hjärnan, mer om hjärnan